Karuskin tarina


Hei!

Karuskipaperin takana olen minä, Minna, tekstiilimuotoilija joka ihastui paperiin jo vuosia sitten. Vaihto-opiskelu Tokiossa kevät-kesällä 2005 teki vaikutuksen. Japanissa paperi on keskeinen materiaali ja sitä käytetään monipuolisesti sisustuksessa, taiteessa ja arjen esineissä.


Hieman ennen valmistumistani tapasin joukon innostuneita nuoria suunnittelijoita. Avasimme oman liikkeen, Goodiksen Helsingin Viiskulmaan. Kului useampi vuosi käsityöläisenä oman asustemerkin, Karuskin parissa. Valmistui pussukoita, laukkuja ja koruja. Karuskia myytiin myyjäisten, pop up -kauppojen, jälleenmyyjien ja oman Etsy-kaupan kautta. Lopputyönäyttelyyni muotoilin virkkaamastani paperinarusta sisustuksellisia elementtejä. Vähintäänkin siitä lähtien paperi on ollut melko paljon ajatuksissani.

Sitten Karuski eli muutaman vuoden hiljaiseloa.

Syksyllä 2016 tuli tilaisuus suunnitella ja kasata ihanien paperituotteiden verkkokauppa, joka pitää sisällään laadukkaita paperi- ja lahjatuotteita Suomesta ja ulkomailta. Minusta on aivan mahtavaa löytää aina jotain uutta, kaunista, kiinnostavaa ja käytännöllistä. Niinpä halusin koota löytämiäni aarteita yhteen paikkaan, josta niitä on helppo ostaa itselle tai lahjaksi. Osa niistä on myös vanhoja suosikkejani jo vuosien takaa. Karuskipaperin verkkokauppa avattiin marraskuussa 2016.


Toivottavasti sinäkin viihdyt Karuskipaperin seurassa ja löydät täältä tarpeisiisi tai lahjaksi annettavaksi jotain, joka innostaa sinua!

Niin, ja se nimi Karuski. Kun olin pieni, isäni puhui karuskista ja tarkoitti sillä karkkia. Sana tulee Itä-Suomen murteesta, alueelta josta olen kotoisin. Tuntui hyvältä antaa se oman yritykseni nimeksi ja kantaa mukanani sitä kautta myös lapsuuden mukavia muistoja.

-Minna
Lähetä mieluusti palautetta ja kehitysehdotuksia sähköpostilla:

karuskipaper@gmail.com

Löydät Karuskipaperin myös InstagramistaPinterestistä ja Facebookista :)